info@celenkgumruk.com.tr 0312 666 555 7 - 0216 550 05 15
FacebookTwitterLinkedinInstagram
 
ÇELENK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİÇELENK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
ÇELENK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
Çelenk Gümrük müşavirliği hizmetleri, ithalat, ihracat, gümrükleme ankara
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz
    • Firma Bilgileri
    • Referanslarımız
    • Belgelerimiz
  • Hizmetlerimiz
    • Gümrük Müşavirliği
    • Dış Ticaret Danışmanlığı
    • Akreditif Danışmanlığı
    • Uluslararası ve İç Nakliye
    • e-Gümrük & e-Arşiv Hizmetleri
  • Mevzuatlar
    • Kanun
    • Uluslararası Sözleşme
    • Cumhurbaşkanlığı Kararı
    • Yönetmelik
    • Tebliğ
    • Genelge
    • Tasarruflu Yazılar
    • Duyurular
    • Uyarılar
  • İletişim
    • Bize Ulaşın
    • Faydalı Linkler
    • İnsan Kaynakları
  • Web-Gümrük
  • Firma Dosyası
  • Sıkça Sorulan Sorular
Menü geri dön  

Suni derinin sınıflandırılmasında plastik tabaka varlığının 39.21 pozisyonu için tek başına karine olamayacağı

19 Şubat 2015Mevzuat, Tasarruflu Yazılar

T.C.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı     : 17474625/162.99

Konu   : Suni derinin sınıflandırılması

773

 

19.02.2015 / 6050018

DAĞITIM

 

Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden; “suni deri” tabir edilen, mensucata gözenekli plastik maddeler emdirilmiş, sıvanmış, kaplanmış haldeki eşyanın sınıflandırılmasında tereddüt olduğu, gümrük idarelerinde ve laboratuvarlarda yorum farkları bulunduğu anlaşılmaktadır.

Bilindiği gibi, plastiklerin dokumaya elverişli maddelerle olan karışımlarında sınıflandırmanın nasıl yapılacağı 39. fasıl genel açıklamalarında, 59. fasıl notlarında, 56.03 ve 59.03 tarife pozisyonu açıklama notlarında yer almaktadır.

Bahse konu İzahname hükümlerine göre; dokumaya elverişli mensucatla birleştirilmiş olan ve dokumaya elverişli mensucatın sadece mesnet olarak kullanıldığı gözenekli plastikten deri benzeri levhalar, yapraklar ve şeritler 39.21’de sınıflandırılacaktır.

Dokumaya elverişli mensucatın sadece mesnet olarak kullanılıp kullanılmadığının tespitinde; desensiz, ağartılmamış, ağartılmış ya da tek şekilde boyanmış dokunmuş mensucat, plastik plaka, levha ve şeritlerin bir yüzüne tatbik edildiğinde, sadece takviye edici amaca hizmet ettiği, buna mukabil tüylü mensucat, desenli, baskılı ve daha ayrıntılı çalışılmış mensucatın kullanılması halinde takviye edici amacın ötesinde bir işlevi olduğu ve 39.21 tarife pozisyonu dışında kalacağı kabul edilecektir.

Ayrıca, yukarıdaki tespiti yaparken, deriyi taklit etmek için kullanılan kabartılmış, yumuşak ve renkli plastikten tabakanın varlığı eşyanın 39.21 pozisyonunda sınıflandırılması için karine teşkil etmeyecektir.

Bilgilerini ve buna göre gereğini rica ederim.

Alpay ARAS

Bakan a.

Daire Başkanı

 

 

DAĞITIM:

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerine

 

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz
FacebookTwitter
İletişim
  • Adres (Ankara) :
    Ziyabey Cad. 1413. Sk. (eski 5.Sk.) No:4 B Blok Balgat/ANKARA 0312 666 555 7
  • Adres (İstanbul) :
    Eğitim Mah. Uğurelli Sok. Sadıkoğlu Plaza:5 No: 4 / 15 Hasanpaşa - Kadıköy / İSTANBUL 0 216 550 05 15
  • Email:
    info@celenkgumruk.com.tr

Find us on:

FacebookTwitterMail
Güncel Duyurular
  • Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Mal Ticareti Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun – 7436 (1.02.2023 t. 32091 s. R.G.)
    1 Şubat 2023
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun – 7435 (1.02.2023 t. 32091 s. R.G.)
    1 Şubat 2023
  • Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2023/1) (1.02.2023 t. 32091 s. R.G.)
    1 Şubat 2023
  • İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6776) (28.01.2023 t. 32087 s. R.G.)
    30 Ocak 2023
Hizmetlerimiz
  • Gümrük Müşavirliği

    30 yılı aşkın deneyimimiz, 5 Gümrük Müşavirimiz, 100 kişiyi aşan profesyonel ekibimiz, 18 adet araç filomuz ve 1 motor kuryemiz ile başta tüm Ankara ve İstanbul gümrükleri olmak üzere toplam 16 İl’de Gümrük Müşavirliği hizmeti sunmaktayız.

  • Dış Ticaret Danışmanlığı

    Çelenk Gümrük 30 yılı aşkın tecrübesi ile bilgiyi faydaya çevirmek için yanınızda yer alır. Mevzuat birimimiz ile sorularınızı ulusal ve uluslararası mevzuat doğrultusunda yanıtlamak için her zaman hazırız.

  • Akreditif Danışmanlığı

    Çelenk Gümrük; akreditifin incelemesi sürecinde, akreditif uzmanlığı eğitim sertifikasına sahip Gümrük Müşavirleri sayesinde gümrük mevzuatına da hakim olmanın ayrıcalığını kullanır.

  • Uluslararası ve İç Nakliye

    Komple Treyler ve Karayolu, Denizyolu, Havayolu ve Demiryolu taşımacılığı,
    Gümrük İşlemleri sonrası eşyanın istediğiniz adrese dahili nakliye hizmetlerimiz ile teslimi müşterilerimize çözüm olarak verdiğimiz hizmetler arasındadır.

ÇELENK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
© 2016 // ÇELENK Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.
  • Ana Sayfa
  • Hizmetlerimiz
  • Sık Sorulan Sorular
  • Mevzuatlar
  • İletişim
Alt Menü
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.Tamam